Golden Week China: Een Tijd van Feest, Familie en Reizen

De Golden Week in China, die op 1 oktober begint met National Day, is een van de grootste en meest betekenisvolle feestperiodes van het jaar. Deze week staat in het teken van de oprichting van de Volksrepubliek China op 1 oktober 1949 en wordt uitbundig gevierd met spectaculaire militaire parades, indrukwekkende vuurwerkshows en een sterke nationale trots. Voor miljoenen Chinezen is het niet alleen een moment om de geschiedenis van hun land te herdenken, maar ook een ideale gelegenheid om samen met familie en vrienden te genieten en de schoonheid van China te ontdekken.


De Impact op de Economie en Toerisme

Golden Week heeft ook een grote economische impact, vooral op de toerismesector. Hotels, restaurants en transportbedrijven ervaren tijdens deze periode een enorme toename in vraag. Steden zoals Beijing, Shanghai en Xi’an zien miljoenen binnenlandse toeristen, maar ook steeds meer internationale reizigers maken gebruik van deze tijd om de cultuur en geschiedenis van China te verkennen. Voor bedrijven is het een kans om te profiteren van de verhoogde consumentbestedingen, en voor families is het een kans om samen tijd door te brengen en herinneringen te maken.


Tijdens deze week krijgen de meeste Chinezen een week vrij, wat de Golden Week de perfecte gelegenheid maakt voor een minivakantie of een bezoek aan familie. Onze Chinese collega’s bij We R Asia bereiden zich ook enthousiast voor op deze periode. Terwijl sommige van hen besluiten om nieuwe bestemmingen te ontdekken, kiezen anderen ervoor om naar hun geboortedorp terug te keren. We hebben onze Chinese collega Jodina gevraagd om haar ervaring en plannen voor de Golden Week met jullie te delen. 



Jodina, wat houdt Golden Week in?

Jodina: “National Day is een belangrijke feestdag voor elk land. China’s National Day herdenkt de oprichting van de Volksrepubliek China op 1 oktober 1949. Elk jaar kijken we naar de militaire parade en voelen we de groeiende kracht van China. Omdat we een week vrij hebben, wordt deze periode de Golden Week genoemd”. 


Wat doet Team China tijdens Golden Week?

Jodina: “Veel Chinezen reizen tijdens deze dagen met familie of vrienden, of keren terug naar hun geboortedorp. Ook bij ons op kantoor is dat het geval. Sommigen gaan op reis met hun familie, anderen gaan naar huis om oude vrienden te ontmoeten en hun ouders te bezoeken. Ikzelf ga met mijn familie naar Hongkong! We kijken ernaar uit om de stad te verkennen, de mooie uitzichten te bewonderen, en natuurlijk wat te gaan winkelen”.



Hoe bereidt team China zich voor op Golden Week?

 

Jodina: “De voorbereidingen voor Golden Week beginnen vaak al weken van tevoren, vooral als het gaat om het plannen van reizen. Veel mensen maken gebruik van deze week om populaire toeristische bestemmingen te bezoeken. Het kan behoorlijk druk zijn, aangezien miljoenen Chinezen tegelijkertijd op pad gaan, maar dat maakt de reiservaring juist levendig en bijzonder.

Tijdens deze week voelen we ook binnen ons team bij We R Asia de verbondenheid. Het is een tijd waarin iedereen, ongeacht de drukte van het dagelijks leven, even stil kan staan bij wat echt belangrijk is: familie, vriendschap en trots op het land”.


Logo | We R Asia

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het  uitbesteden van productie op maat in Azië . Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop van productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.
Heb je plannen om je productie uit te besteden of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of  info@we-r-asia.com .

Do you want to stay up-to-date about recent developments? Subscribe to our monthly newsletter!

Contact

Dutch headquarters
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
The Netherlands

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

 

India office
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Province: Guangdong

en_USEN