De Canton Fair: De Grootste Handelsbeurs van China

Sinds het voorjaar van 1957 is de Canton Fair een toonaangevend evenement in de wereldwijde handel. Het wordt gehouden in de bruisende stad Canton (Guangzhou), gelegen in het zuidoosten van de Volksrepubliek China. Deze indrukwekkende handelsbeurs vindt twee keer per jaar plaats, zowel in de lente als in de herfst. De beurs wordt georganiseerd door het ministerie van handel van China en het gouvernement van de provincie Guangdong, met het China Foreign Trade Centre als centrale organisator. Het staat bekend als de KONING van alle beurzen in het land, een soort COACHELLA van de zakenwereld. In deze blog lees je meer over dit spektakel en verteld onze Chinese collega Grace over haar ervaring. 


Collega Grace deelt haar ervaring

Grace: “De beurs is elke dag vol met mensen uit verschillende landen en er zijn echt enorm veel productcategorieën te zien, net alsof je in een enorm grote supermarket rondloopt. Ik vind het altijd erg indrukwekkend. Ik heb gemerkt dat, omdat er zoveel verschillende soorten producten zijn, het aantal leveranciers van hetzelfde product beperkt kan zijn. Hierdoor kan het voor klanten die zich op een specifiek product richten lastig zijn om een goede potentiële leverancier te vinden, gezien de toch wat beperktere reuze”.  


De Omvang en Impact van de Canton Fair

Met de officiële naam China Import and Export Fair, heeft de Canton Fair een enorme omvang en impact op de wereldhandel. Het is de grootste handelsbeurs van China, met het breedste assortiment aan producten en de hoogste bezoekersaantallen. Tijdens de beursdagen worden hier de meeste zakendeals gesloten in vergelijking met alle andere handelsbeurzen in China. Het is een ontmoetingsplaats van internationaal belang, waar duizenden exposanten en overzeese kopers uit de hele wereld samenkomen. Met miljoenen producten tentoongesteld, is het een van de GROOTSTE handelsevenementen ter wereld.


Een Overzicht van de Beurs

De Canton Fair wordt gehouden in drie fasen, elk gericht op verschillende productcategorieën, waardoor het evenement beheersbaar blijft en het jaarlijks meer dan 180.000 deelnemers kan huisvesten. Elke fase biedt exposanten en bezoekers de mogelijkheid om zich te concentreren op specifieke interessegebieden en industrieën. 

Fase 1: Hier worden producten zoals elektronica, huishoudelijke apparaten, voertuigen, verlichting, bouwmaterialen en meer tentoongesteld. Fase 2: Deze fase richt zich op woningdecoraties, consumentengoederen, geschenken, speelgoed en meer. Fase 3: Hier worden gezondheidsproducten, textiel, kleding, kantoorartikelen, voedsel en meer gepresenteerd.


Waarom de Canton Fair Bijwonen?

Er zijn tal van redenen om de Canton Fair bij te wonen. Het is als een winkelparadijs waar je eindeloos veel producten kunt ontdekken en toegang hebt tot duizenden inkoopmogelijkheden. Bovendien biedt het de kans om lokale en internationale leveranciers te ontmoeten, producten te vergelijken en de nieuwste trends in de branche te ontdekken. Het kan resulteren in waardevolle inzichten en de mogelijkheid om geweldige deals te vinden. 


Voorbereidingen voor de Canton Fair

Als je van plan bent om de Canton Fair bij te wonen, zijn er enkele essentiële voorbereidingen die je moet treffen. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er veel handelaren op de Canton Fair staan, en dat het zonder lokale hulp lastig kan zijn om de juiste fabrikanten hieruit te selecteren. Lokale hulp kan je niet alleen tijd besparen, maar ook helpen bij het maken van de beste keuzes voor je zakelijke behoeften. Vergeet daarnaast niet om praktische spullen in te pakken, zoals comfortabele schoenen en zakelijke kleding, en zorg dat je geld bij de hand hebt voor eventuele aankopen ter plaatse.

Of je nu een ervaren handelaar bent of nieuw bent in de wereld van internationale handel, de Canton Fair biedt een unieke kans om deel uit te maken van een van ’s werelds meest prominente handelsevenementen. Mis deze kans niet om nieuwe contacten te leggen, trends te ontdekken en zakelijke mogelijkheden te verkennen op deze sprankelende beurs.


Logo | We R Asia

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het  uitbesteden van productie op maat in Azië . Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop van productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.
Heb je plannen om je productie uit te besteden of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of  info@we-r-asia.com .

Do you want to stay up-to-date about recent developments? Subscribe to our monthly newsletter!

Contact

Dutch headquarters
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
The Netherlands

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

 

India office
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Province: Guangdong

en_USEN