Daisy van ons kantoor in China en haar visie op China’s productietoekomst
In deze blogpost stellen we jullie graag voor aan onze Chinese collega, Daisy! Daisy vervult een cruciale rol binnen ons team bij We R Asia als Transport-projectmanager. In dit interview deelt ze haar ervaringen, waardevolle inzichten en ambitieuze doelen met ons. Ontdek wat haar drijft in haar werk bij We R Asia en wat haar visie is op de toekomst van productie in China.
Daisy, zou je jezelf eens kort kunnen voorstellen?
Daisy: “Natuurlijk! Mijn Chinese naam is Liao Lingling en ik ben geboren op 28 januari 1987. Ik beschrijf mezelf als een levendig en vrolijk persoon die meestal met een optimistische blik naar problemen kijkt. Als ik me een keer niet zo goed voel, vind ik het fijn om even alleen te zijn om op te laden. Verder ben ik dol op koken en reizen – twee passies die me altijd veel vreugde brengen!”.
Daisy, kun je ons iets vertellen over jouw rol en verantwoordelijkheden bij We R Asia?
Daisy: “Binnen ons bedrijf draag ik de verantwoordelijkheid voor een aantal belangrijke taken met betrekking tot verzending en logistiek. Dit omvat niet alleen het coördineren van de verzending van onze producten naar verschillende bestemmingen, maar ook het zorgvuldig plannen en organiseren van logistieke processen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Van het beheren van de voorraad tot het regelen van transport en het oplossen van eventuele logistieke problemen, elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee die ik met toewijding en precisie aanpak. Het is een rol die veel voldoening geeft omdat ik weet dat mijn inspanningen bijdragen aan de efficiëntie en het succes van ons bedrijf”.
Wat heeft jou gemotiveerd om bij We R Asia te komen werken?
Daisy: “Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de kans heb om bij We R Asia te werken, wat zonder twijfel het beste bedrijf is waar ik ooit voor heb gewerkt. De sfeer onder collega’s is ongelofelijk warm en ondersteunend. We vormen echt een hecht team waarin iedereen elkaar aanmoedigt en ondersteunt om het beste uit zichzelf te halen. Wat We R Asia zo bijzonder maakt, is het menselijke aspect van het bedrijfsmanagement. Hier wordt niet enkel naar cijfers en resultaten gekeken, maar is er ook ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit maakt het werken hier niet alleen professioneel fijn, maar ook persoonlijk verrijkend”.
Hoe verloopt de communicatie tussen jou en jouw Nederlandse collega’s?
Daisy: “Onze communicatie over toegewezen taken verloopt meestal via Podio, een handig platform dat ons helpt om efficiënt te plannen en samen te werken. Daarnaast maken we vaak gebruik van WeChat, vooral voor snelle en informele gesprekken. Het mooie is dat we meestal eenvoudig Engels gebruiken, waardoor ik het goed kan begrijpen. Mocht er toch iets onduidelijk zijn, dan maak ik gebruik van vertaalsoftware om de boodschap te verduidelijken. Het is mooi om te zien hoe deze tools ons helpen om effectief samen te werken, ongeacht eventuele taalbarrières”.
Daisy, wat zijn jouw persoonlijke ambities binnen jouw huidige functie bij We R Asia?
Daisy: “Mijn hoop is dat elke transportoperatie zonder problemen verloopt en dat ik de kans krijg om mijn vaardigheden verder uit te breiden binnen andere functiegebieden, zoals bijvoorbeeld het assisteren bij het vinden van geschikte goederen en fabrieken. Door mezelf uit te dagen en nieuwe taken op me te nemen, hoop ik niet alleen mijn eigen professionele groei te bevorderen, maar ook een nog waardevollere bijdrage te leveren aan het succes van We R Asia. Het vooruitzicht om nieuwe vaardigheden te leren en te groeien in mijn rol geeft me enorm veel energie en motivatie”.
Wat zie je als de grootste kansen voor de productie in China de komende jaren?
Daisy: “Naar mijn mening zullen kunstmatige intelligentieproducten voor ouderen en milieuvriendelijke, recyclebare producten veelbelovende ontwikkelingen zijn in de toekomst van de productie-industrie. De vergrijzende bevolking en de toenemende vraag naar zorgoplossingen maken AI-producten voor ouderen steeds relevanter. Tegelijkertijd groeit ook het bewustzijn over milieuproblemen, waardoor de vraag naar duurzame en recyclebare producten toeneemt. Door in te spelen op deze trends kunnen bedrijven niet alleen inspelen op maatschappelijke behoeften, maar ook een positieve impact hebben op het milieu en de samenleving als geheel”.
Daisy, welke uitdagingen zie je voor de productie in China?
Daisy: “Naar mijn mening zijn de uitdagingen als volgt:
1. Een uitdaging in fabrieken is soms de verouderde machines en apparatuur, wat kan leiden tot inconsistente productkwaliteit. Echter, de machines en apparatuur in de fabriek worden steeds geavanceerder en moderner, wat leidt tot een significante verbetering van de productiekwaliteit. Door deze technologische vooruitgang kunnen de producten met meer precisie en betrouwbaarheid worden vervaardigd, wat resulteert in een hogere algehele kwaliteit.
2. Op duurzaam gebied worden producten vervaardigd zonder rekening te houden met milieuaspecten, en stijgen de kosten van arbeid en materialen. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, denk ik dat het Chinese onderwijs innovatieve en praktische talenten moet aanmoedigen en ontwikkelen, en bedrijven moeten met de tijd meegaan en meer leren over het management van andere uitstekende fabrieken. Hoewel stijgende prijzen en arbeidskosten niet kunnen worden vermeden, kan alleen redelijk en effectief management de efficiëntie van fabrieken verhogen en het verlies van voordelen als gevolg van stijgende kosten voorkomen”.
Wat is jouw visie op de toekomst van de productie in China?
Daisy: “Naar mijn mening zal de productie-industrie in China geleidelijk upgraden in de toekomst en zullen producten regionaler en intelligenter worden. Vanwege de stijgende internationale situatie, arbeids- en materiaalkosten, zijn sommige fabrieken naar Zuidoost-Azië gegaan voor ontwikkeling, en de resterende fabrieken hebben innovatie en redelijk intelligent management nodig. In de ontwikkeling van ons bedrijf denk ik dat we enkele exclusieve merkklanten kunnen ontwikkelen en enkele intelligente producten met nieuwe technologieën kunnen verkennen”.
And finally, what is your favorite traditional Chinese dish?
Daisy: “Deze vraag is de moeilijkste, omdat ik dol ben op eten en van veel gerechten hou. Anders kies ik voor een kom noedels uit mijn geboortestreek”.