Een Gestolen Ontwerp Op Alibaba: Verhaal van een Klant

Ontdek hoe onze klant, vol dromen en passie, een onverwachte les leerde over zakendoen op Alibaba, ’s werelds grootste e-commerceplatform. Van de verleidingen van Alibaba tot handige tips over diversiteit in aanbod en adresgegevens, in deze blogpost delen we praktische tips om valkuilen te vermijden. Ontdek hoe het ontwerp van onze klant plotseling opdook op de Alibaba-pagina van de leverancier zelf en hoe We R Asia haar heeft geholpen door het gehele proces transparant uit handen te nemen. 


De Uitdaging van Transparantie in Internationale Zakelijke Transacties

 

Bij We R Asia begrijpen we als geen ander de uitdagingen waarmee ondernemers worden geconfronteerd bij internationale zakelijke transacties, vooral op platforms zoals Alibaba. Met jarenlange ervaring in sourcing en supply chain management zijn we bekend met de complexiteit van deze markten en de risico’s die ermee gepaard gaan. Onze expertise stelt ons in staat om onze klanten te begeleiden en te ondersteunen bij elke stap van het proces. We kennen de valkuilen en weten hoe we deze kunnen vermijden. Als betrouwbare partner bieden we niet alleen praktische tips en advies, maar staan we ook klaar om te helpen wanneer zich onverwachte uitdagingen voordoen. 

Het verhaal van onze klant, vol dromen en passie, is een voorbeeld van de realiteit waarmee veel ondernemers worden geconfronteerd als het gaat om het platform Alibaba. Maar dankzij onze diepgaande kennis en toewijding konden we als een reddende engel optreden, en onze klant helpen om door deze moeilijke situatie heen te komen. 

Bij We R Asia zijn we trots op onze rol als vertrouwde partner voor onze klanten. We zijn er om te helpen, te begeleiden en te ondersteunen, zodat zij met vertrouwen en succes kunnen opereren in de wereld van internationale handel met Azië.


Het Verhaal van een Klant: Een Leerzame Les voor Aspirant-Ondernemers

 

Onlangs werden wij benaderd door een klant die zich in een benarde situatie bevond, een situatie die een pijnlijke les zou blijken voor vele aspirant-ondernemers. Deze dame, vol van liefde en passie voor haar ambacht, had een prachtige keramische vaas ontworpen. Vol liefde en toewijding streefde ze ernaar om haar creatie tot leven te brengen, en daarom zocht ze haar weg naar Alibaba, verleid door de belofte van wereldwijde mogelijkheden die haar tegemoet schenen vanaf haar computerscherm. Bij We R Asia staan we klaar om onze klanten te ondersteunen en te begeleiden door het gehele proces van sample tot aan levering aan de deur. Dankzij onze diepgaande kennis van internationale markten in Azië en ruime ervaring met e-commerceplatforms zoals Alibaba, hebben we het volledige proces voor deze klant kunnen begeleiden. Hierdoor konden we haar voorzien van een transparant productieproces in elke fase en kon ze haar liefdevolle ontwerp alsnog veilig verkopen!


Tussenhandelaar of Fabrikant?

 

Het verhaal begint rooskleurig, zoals vaak het geval is bij de start van ondernemingsavonturen. Een leverancier bood zich aan, snel en enthousiast, en beloofde de productie van de vaas in een kleine oplage. Het ontvangen sample was een triomf, een belofte van succes en groei. Vol goede moed begon onze klant haar creatie te promoten, en de respons was fenomenaal – de verkoopcijfers schoten omhoog naar ongekende hoogten. 

Maar zoals het vaak gaat in dit soort verhalen, kwam de valkuil wanneer alles leek te glinsteren. Tot haar ontzetting ontdekte onze klant dat haar geliefde vaas te koop werd aangeboden op de Alibaba-pagina van de leverancier. De geur van bedrog hing zwaar in de lucht, en al snel werd duidelijk dat de leverancier geen echte fabrikant was, maar eerder een sluwe tussenhandelaar, een onverwachte tegenslag in haar gedroomde ondernemersavontuur.


Hoe Valstrikken te Vermijden op Alibaba?

 

Onze klant stond voor een pittige realiteit: ze had haar ontwerp niet beschermd, haar intellectueel eigendom blootgesteld aan de roofzuchtige ogen van de wereldwijde markt. Maar ze zou niet ten onder gaan zonder een gevecht. Met vastberadenheid nam ze contact met ons op, vastbesloten om de schade te beperken en gerechtigheid te vinden.


Tips voor Aspirant-Ondernemers: Diversiteit in Aanbod, Adresgegevens, en MOQ’s


Maar hoe kun je dergelijke valkuilen vermijden? Hoe kun je de wolven van de tussenpersonen onderscheiden van de schapen van betrouwbare fabrikanten op platforms zoals Alibaba? We R heeft voor jou 3 waardevolle inzichten verzameld om jou te helpen succesvol te zijn:

  1. Diversiteit in Aanbod: Een van de eerste waarschuwingssignalen is de diversiteit van het aanbod. Als een leverancier een breed scala aan producten aanbiedt, van hout tot staal en elektronica, is de kans groot dat ze geen specifieke productie-expertise bezitten. Fabrikanten zijn meestal gespecialiseerd in een bepaald product of productieproces. 
  1. Adresgegevens en Productielocatie: Grondig onderzoek naar de locatie van de productie is essentieel. In het geval van onze klant bevond de productielocatie zich op meer dan 1500 kilometer afstand van het kantoor, een duidelijk teken van een tussenhandelaar. Fabrikanten hebben meestal hun productie en kantoren op één locatie. 
  1. Minimum Order Quantities (MOQ): Een ander belangrijk kenmerk is de minimale bestelhoeveelheid (MOQ). Als de MOQ relatief laag is, is dit vaak een indicatie dat je te maken hebt met een tussenpersoon. Fabrikanten stellen doorgaans hogere MOQ’s vast vanwege hun productiecapaciteit. 

In het doolhof van ondernemerschap is elke bocht een nieuwe uitdaging en elke hobbel een les om te leren. Bij We R Asia begrijpen we deze uitdagingen als geen ander. Met onze uitgebreide ervaring in het managen van internationale sourcingprojecten, inclusief het vinden van betrouwbare fabrikanten op platforms zoals Alibaba, zijn we goed uitgerust om bedrijven te begeleiden door dit complexe landschap. Onze expertise stelt ons in staat om potentiële valkuilen te identificeren en effectieve strategieën te ontwikkelen om ze te vermijden. Met onze diepgaande kennis van de Aziatische markt en ons uitgebreide netwerk van betrouwbare leveranciers, kunnen we bedrijven helpen om succesvolle en veilige zakelijke transacties op te zetten.  

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare partner die je kan begeleiden door de uitdagende wereld van sourcing in Azië, dan staat We R Asia klaar voor jou! Wij nemen het gehele productieproces voor jou uit handen, zodat je met vertrouwen jouw product op platforms zoals Alibaba kan aanbieden en je bedrijf naar nieuwe hoogten kan brengen! 



Logo | We R Asia

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 100.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Do you want to stay up-to-date about recent developments? Subscribe to our monthly newsletter!

Contact

Dutch headquarters
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
The Netherlands

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

 

India office
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Province: Guangdong

en_USEN